retreat programma

Time-Out & Connect!

In een retreat programma voorzien we ook activiteiten / uitstappen. Wij hebben een ruim en gevarieerd aanbod aan uitstappen of activiteiten. De activiteiten in het programma zijn afgestemd op de mogelijkheden en interesses van de deelnemers. De mogelijkheden gaan van sportieve of avontuurlijke activiteiten, tot eerder culinaire of culturele activiteiten. Ben je benieuwd wat de regio De Marken te bieden heeft in onze buurt, dan kan je alvast eens kijken wat er zoal in de mogelijkheden zit! We beperken ons echter niet tot deze mogelijkheden, want we ontdekken nog regelmatig nieuwe fijne activiteiten! 

Culinair

Daar Wim een hobby-kok is, zijn er vaak ook kook workshops ingebouwd. Hier maken we dan samen pizza’s in onze eigen houtoven, verse pasta’s of een echte brodetto. In deze categorie vind je ook de activiteiten zoals wijnproeverij op een wijn domein. Maar het is ook heerlijk om samen in een typisch restaurant uit eten te gaan en te genieten van de streek gerechten. Of wat denk je van een uitstap naar de fiera (jaarbeurs) van de ’truffel’ of rondsnuisteren op de truffelmarkten in de maand Oktober en November.

 

Cultureel/Shopping

Er zijn bekende historische middeleeuwse stadjes in de buurt zoals Urbino en Perugia. Maar ook de dorpjes vlakbij zijn heel authentiek en meer dan de moeite om te bezichtigen zoals Castello di Frontone, waar we het kasteel kunnen bezichtigen. En in de maand December is daar een heuse kerstmarkt. Vlakbij zijn tevens de indrukwekkenste grotten van Europa nl. de grotten van Frasassi.

Er zijn ook mogelijkheden om een workshop te doen bij een lokale kunstenaar of ambachtsleden.

Sportief/Avontuurlijk

Daar we in een ongerepte natuur zijn tussen de bergen (Appenijnen) en de (Adriatische) zee zijn de mogelijkheden zeer ruim.

In onze directe omgeving hebben we heel mooie wandelingen van stevig tot makkelijk.

De meest avontuurlijke mogelijkheden zijn canyoning, abseilen en speleologie met ervaren gidsen.

Code: