Burn-out

Ben jij reeds langdurig moe, uitgeblust of opgebrand? Kan jij een stevige ondersteuning gebruiken tijdens je herstel periode? Dan is deze retreat volledig op jouw maat gemaakt. Om de kwaliteit te waarborgen beperken we het aantal deelnemers tot 4 personen. De groepssessies focussen op de heropbouw van je energie niveau, gegeven door Leen.
Andrea Koehoorn, expert in het domein van burn-out, begeleidt de individuele coaching sessies.
https://www.cornucopiae.be
 

Yoga

Herbron jij vooral door rust, stilte en verdere bewustwording? Hou je van een plek waar de balans tussen geest en lichaam centraal staat? Deze retreat is een combinatie van yin yoga, yang yoga (hatha-vinyasa), yogastrech, meditatie en ademhaling. Tijdens de retreat zijn er ook verrassende uitstappen en kan je altijd relaxen aan het zwembad.
Greet Van Cleemput, is een gepassioneerde yoga en massage docente.
www.be-great.be 

Adventure

Herbron jij vooral door outdoor activiteiten in een ongerepte natuur? Deze retreat bevat o.a. een 2 daagse trekking door de Apennijnen, een dag fietstocht, een canyoning dagtocht en dwars door een berg via een grot (geen speleologie, wel avontuurlijk).  Deze retreat is voor de echte actie en/of sport liefhebber!
Leen Claessens is kenner van de streek en auteur van de reisgids ‘Le Marche Nord  – Streek van de Monte Catria’ en is gepassioneerd in trekking en outdoor events.

Longevity

Ben jij iemand die heel graag wil weten hoe langer gezond te blijven? Wil jij je ouderdomskwalen zo lang mogelijk uitstellen of vermijden? In deze retreat leer je hoe je veroudering kan meten en vooral wat jezelf kan ondernemen. Tevens wat de mogelijkheden en risico’s zijn van supplementen, geneesmiddelen en technieken die ingezet worden om veroudering te vertragen. Reginald Deschepper is, als medisch antropoloog en auteur van het boek ‘Elk jaar jonger’, een echte expert in dit domein! Reginald is tevens voorzitter van de lifeMe vzw.
https://www.lifeme.be

In een retreat voorzien we ook diverse activiteiten. Wij hebben een ruim en gevarieerd aanbod. Het programma is afgestemd op de mogelijkheden en interesses van de deelnemers. Variërend van sportieve of avontuurlijke activiteiten, tot eerder culinaire of culturele activiteiten.

Ben je benieuwd wat de regio De Marken te bieden heeft in onze buurt, dan kan je alvast eens kijken wat er zoal in de mogelijkheden zit! We beperken ons echter niet tot deze mogelijkheden, want we ontdekken nog regelmatig nieuwe en leuke activiteiten!

Sarah

“De angst voor herval was na deze retreat volledig weg! Nog alle dagen ga ik met voldoende energie vrolijk naar mijn werk.”

Katrien

“Het “niet-moeten” was heerlijk! Even uitstappen en een andere trein nemen, die van de traagheid en werkelijke aanwezigheid bij mezelf & anderen”

Greet

“Op een warme plek met warme mensen tot rust en jezelf komen door ervaringen uit te wisselen met lotgenoten en onder begeleiding van ervaren deskundigen”

K.

“Eye-opener voor mij was de vaststelling hoe weinig hersteltijd ik mezelf gaf en hoe nodig dit is en blijft na een ingrijpende diagnose en behandeling”

Sonja

“Een fijne combinatie van ontspanning, cultuur en sterke levensstijl-workshops die je tot nadenken stemmen. Daarbovenop de warme gastvrijheid van Leen en Wim te midden van een prachtig Italiaans landschap!

Burn-out Retreat

-5Ben jij reeds langdurig moe, uitgeblust of opgebrand? Kan jij een stevige ondersteuning gebruiken tijdens je herstel periode? Dan is deze retreat volledig op jouw maat gemaakt. Om de kwaliteit te waarborgen beperken we het aantal deelnemers tot 4 personen. In de 7 daagse retreat zitten 5 workshops rond levensstijl en energie.

Wanneer:

 • Periode 1: week van zat 6 mei tem zat 13 mei 2023
 • Periode 2: week van zat 23 sep tem zat 30 sep 2023

Workshop in België:
Er is tevens een 1-dag voorbereidende  workshop in België waar er reeds uitleg wordt gegeven over burn-out en de impact op je energiehuishouding. Tevens geeft een professionele diëtiste uitleg over welke voeding ondersteuning kan bieden bij extreme vermoeidheid. Je kan deze workshop ook vrijblijvend volgen (zonder de retreat) tegen een prijs van 75euro.

 • op vrijdag 31 maart van 10h-15h30: voor de retreat in mei
 • op vrijdag 30 juni van 10h-15h30: voor de retreat in september

Prijs:
1.495€ (incl. BTW) – altijd aparte kamer en max. 4-5 deelnemers

Wat is in de prijs inbegrepen?

 • 1 workshop in België (zie hierboven)
 • 7 overnachtingen in Casa delle Rondini
 • 3 maaltijden per dag (volpension)
 • Drank (water, koffie, thee, …heel de dag te verkrijgen)
 • 3-4 activiteiten
 • 2 restaurant bezoeken
 • 5 workshops rond Levensstijl & Energie (in totaal 10h)
 • PersonalColor profiel & Analyse rapport
 • Individuele coaching sessies mogelijk in de NM
 • 3 Boeken: Levensstijl als Medicijn van Reginald Deschepper, Reisgids Le Marche Nord van Leen Claessens, Ik en de Ander van Bart de Kruiff

Coaches / inschrijven:
Andrea Koehoorn: Burn-out & Loopbaan Coach
Leen Claessens: Lifestyle & Energy Coach
inschrijven kan door een mail te sturen naar
andrea@cura-mc.be of andrea.koehoorn@cornucopiae.be 

leen@ourplace.be

Yoga Retreat

Herbron jij vooral door rust, stilte en verdere bewustwording? Hou je van een plek waar de balans tussen geest en lichaam centraal staat? Dagelijks genieten van één of meerdere yogasessies. We wisselen af tussen yin yoga, yang yoga (hatha-vinyasa), yogastrech, meditatie en ademhaling. We voorzien prachtige wandelingen en proeven van de heerlijke Italiaanse keuken. Tijdens de retreat zijn er ook verrassende uitstappen en kan je altijd relaxen aan het zwembad.

Wanneer:

van woensdag 17 mei tem woensdag 24 mei 2023

Prijs:

1.090€ (incl. BTW) op basis van 2-persoonskamer – voor een aparte kamer is er een toeslag

Wat is in de prijs inbegrepen?

 • 7 overnachtingen
 • 3 maaltijden per dag (volpension)
 • Drank (water, koffie, thee, …heel de dag te verkrijgen)
 • 2 restaurantbezoeken
 • Yoga sessies (dagelijks)
 •  4-5 activiteiten

Coach/ inschrijven:
Greet Van Cleemput – GREAT
Inschrijven kan door een mail te sturen naar gvancleemput@hotmail.com

Adventure Retreat

Herbron jij vooral door outdoor activiteiten in een ongerepte natuur? Deze retreat bevat o.a. een 2 daagse trekking door de Apennijnen, een dag fietstocht, een canyoning dagtocht en dwars door een berg via een grot (geen speleologie, wel avontuurlijk). Deze retreat is voor de echte actie en/of sport liefhebber!

Wanneer:

Periode: week van zaterdag 27 mei tem zaterdag 3 juni 2023

Prijs:
1.195€ (incl. BTW) – op basis van 2-persoonskamer – voor aparte kamer is er een toeslag 

Wat is in de prijs inbegrepen?

 • 6 overnachtingen in Casa delle Rondini + 1 overnachting in een abdij tijdens de 2-daagse trekking 
 • 3 maaltijden per dag (volpension)
 • Drank (water, koffie, thee, …heel de dag te verkrijgen)
 • Canonying gids & materiaal
 • Fiets huur voor een dag fietstocht
 • Grot afdaling: met gids en materiaal
 • Boek: Reisgids ‘Le Marche Nord’ – Leen Claessens

Coaches / inschrijven:
Leen Claessens: Outdoor- en trekking begeleider
inschrijven kan door een mail te sturen naar
leen@ourplace.be

Longevity Retreat

Wil jij een langer, maar vooral gezonder leven?
Wil j
ij je ouderdomskwalen zo lang mogelijk uitstellen of vermijden? We kennen nu de belangrijkste oorzaken van veroudering. Wetenschappers slagen er bovendien steeds beter in om dat proces te vertragen, te stoppen en in sommige gevallen zelfs om te keren. Zo leven we niet alleen langer, we blijven vooral langer gezond. Tijdens de retreat leer je: hoe je veroudering kunt meten – wat je nu al zelf kunt ondernemen – wat de mogelijkheden en risico’s zijn van supplementen, geneesmiddelen en technieken die ingezet worden om veroudering te vertragen – wat het belang is van een gezonde levensstijl

Wanneer:
Periode: week van zaterdag 9 Sep tem zaterdag 16 Sep 2023

Prijs:
1.095€ (incl. BTW) op basis van 2-persoonskamer – schrijf je bij voorkeur met 2 in! (met je best friend, je buddy, je partner,…)
voor een aparte kamer is er een toeslag van 175€

Wat is in de prijs inbegrepen?

 • 7 overnachtingen
 • 3 maaltijden per dag (volpension)
 • Drank (water, koffie, thee, …heel de dag te verkrijgen)
 • 2 restaurantbezoeken
 •  4-5 activiteiten in de NM
 • Elke ochtend een workshop van 2 uur over ‘Elk jaar jonger’ en ‘Levensstijl als medicijn’
 • Boeken: ‘Elk Jaar jonger’ van Reginald Deschepper + Reisgids ‘Le Marche Nord’ van Leen Claessens

Coaches/ inschrijven:
Reginald Deschepper – LifeMe – Prof em. en Medisch antropoloog 
Leen Claessens – Lifestyle & Energy Coach
Inschrijven kan door een mail te sturen (uiterlijk 30 juni 2023) naar leen@ourplace.be 

Code: